Skip links

Een gezonde onderneming opzetten

Ervaring, visie en wilskracht is één ding.
Startkapitaal en hulpmiddelen om mijn doel te realiseren was net iets moeilijker.

Blijven groeien is mijn doel en de boodschap die ik wil uitdragen, maar ik moest beginnen en over genoeg middelen beschikken om een stevige basis op te bouwen.

De wilskracht en doorzetten zorgde voor resultaat!
Ik ben in mijn netwerk opzoek gegaan naar extra zuurstof om de opstart te overbruggen.
Ik had genoeg gespaard om de opstartkosten van mijn toekomstige onderneming te dekken, een extra duw in de rug waardoor ik de komende periode safe zou zitten had ik niet. Hoewel een opdracht binnenhalen helpt met inkomsten moest er een tijd overbrugd worden, de tijd die nodig was om een eerste opdracht af te ronden en om de factuur te innen.

Een win-winlening die Danny mij aanbood gaf me de nodige zuurstof. Danny, ondertussen een goede vriend, is een ex-leidinggevende die me als werkstudent heeft opgeleid tot maître en mij alle knepen van het vak ‘hospitality’ heeft bijgebracht. Blij dat ik een harde werker en een goede leerling was want 10 jaar later volgt vandaag het bewijs, wilskracht en hard werken zorgt voor resultaat.

Veel investeringen of kosten had ik niet.
Een auto om bij mijn klanten te geraken en een laptop om te werken vormen de essentie. Voor een auto ging ik naar Duitsland, daar kocht ik een recente tweedehandswagen. De markt is groter (en dus goedkoper) en een wagen invoeren kost enkel een beetje tijd. Zo kon ik uitsparen op deze investering en toch met een jonge wagen rijden, een vorm van recyclage.

Een fiduciaire verzorgde de volledige opstart en hielp met het bekomen van vrijstellingen en een vlotte opstart.

Ik huurde een kantoor bij een tof business center en regelde een werkplek bij mij thuis, het avontuur kon beginnen.

Zo onstond ANIMA, waarin een ongeremde creativeit de ziel belicht die mijn

onderneming drijft.

 

Het logo stelt mijn initialen SH voor, de blokken weerspiegelen de beschikbare middelen die samen worden gebracht als geheel.

Het blokje met de oranje punt (kluis), staat voor de waarde die als unieke oplossing voor mijn klanten wordt bewaard en voor de bescherming van hun integriteit.

Eén jaar later kijk ik met trots terug op een geslaagd business plan en cijfers die het financieel plan overtreffen.

Benieuwd naar meer?

Ontdek meer over Anima