Skip links

Een MBA als volgende uitdaging, was een uitdaging op zich…

Een blijvende honger om te ondernemen, te realiseren en te verbeteren, zo gaat het verhaal verder…en zo deel ik met volle trots dat ik begin aan een executive MBA bij Hult International Business School.

Hoe dat (niet vanzelfsprekend) is gegaan lees je hieronder:

Hoewel ik Anima heb opgericht om bedrijven te helpen met het verbeteren van hun dienstverlening, had de oprichting ook als doel mijn professionele ontwikkeling te financieren want verbeteren begint bij jezelf. Toch?

Het idee speelde al twee jaar, ik voelde dat ik naast praktijkervaring ook een academische achtergrond nodig had om een volledig verhaal te kunnen brengen. Ik wou en zou een MBA behalen.

Zonder bachelordiploma en zonder 7 jaar managementervaring voldeed ik niet aan de toelatingsvoorwaarden. Initieel werd mijn aanmelding geweigerd.

 

To improve, rather than to prove is what drives me to take on new challenges…

Hoewel ik me moest bewijzen, was de drang om te groeien als persoon en als professional groter, tegen mijn nature in, heb ik me gesmeten om me te bewijzen en toch toegelaten te worden.

Het avontuur begon in November 2018.
Ik melde me bij Hult International Business School aan via het standaardproces.  Na verschillende telefoongesprekken en skype-meetings hield ik er een goed gevoel aan over. Een maand later kreeg ik het teleurstellende nieuws, mijn profiel voldeed niet. (wat ik zeker begrijp). Meteen vroeg ik naar mijn opties. Enkel een hoge GMAT-score zou me een argument geven om in beroep te kunnen gaan tegen de beslissing.

 

Hult Campus London

Ik reisde in maart naar Londen voor een GMAT prep en een campusbezoek en gebruikte eveneens de gelegenheid om mijn ‘toekomstige peers’ te ontmoeten. Eveneens een mooie kans om de ‘enrolment directors’ bij Hult te overtuigen van mijn kandidatuur.

Het was geen evident traject, voor precieze planning was er namelijk weinig ruimte.
Drie weken eerder dan voorzien werd ik papa, een tweede bezoek aan de campus heb ik daarom moeten annuleren en de GMAT afleggen moest ook schuiven, naar midden juli, een week voor het einde van de registratieronden. Het werd me iets te spannend…

 

Mijn score was een ramp, ik heb toegegeven aan de stress en was kwaad want naar mijn gevoel vertegenwoordigde de score mijn kunnen niet. Nogmaals, ik wou en zou een MBA behalen. Ondertussen kon ik me ook niet meer afdoen van de link die ik met HULT voelde, een Business School gepassioneerd door ondernemerschap en die inzet op de leiders van morgen. Ik wilde absoluut bij Hult starten, dit jaar nog.

Ik belde naar HULT en vroeg of ik alsnog een motivatie brief kon indienen om hen te overtuigen. Na twee nachten achter mijn scherm om een perfecte brief te sturen, slaagde ik er toch in een brief vol schrijffouten door te sturen.
Drie bijkomende telefonische gesprekken en extra administratie leverden de eindbeslissing 4 dagen later…

Mijn geluk kan sinds 23 juli niet op want ik ben blij dat ze de passie in mijn brief hebben kunnen lezen en dat de toewijding om erbij te zijn werd opgemerkt. Het waren 10 spannende maanden.

Dit was voor mij de kers op de taart, naast de geboorte van mijn dochter Noor, kon ik eindelijk een studie aangaan die me echt interesseert. Twee dromen van de bucketlist…net zoals in 2018.

Ik voel me blij, trots en voldaan. Ik kijk uit nu al uit naar 2020, (hopelijk) nog een jaar vol ondernemerschap.

Met Anima help ik bedrijven om te groeien, ik kijk ernaar uit om alle opgedane kennis toe te passen in mijn opdrachten.

Heb je hulp nodig bij het waarmaken van de ambities van je bedrijf, stuur me een bericht!

 

Leave a comment